RV News RVBusiness 2021 Top 10 RVs of the Year, plus 56 additional debuts and must-see units → ×
 

Go Back   Keystone RV Forums > Keystone Fleet | Keystone RV Models > Travel Trailers
Click Here to Login

Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-24-2019, 05:42 AM   #21
JRTJH
Site Team
 
JRTJH's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Gaylord
Posts: 19,607
Quote:
Originally Posted by Hoodlatch View Post
So as I stated earlier, I’ve been having the same intermittent issue, ironically the same year and model as the OP.
Went to put slide in yesterday and nothing. No click, no hum, just dead. All other 12v working fine. No power at the generic slide control box. I found that there is no fuse in the panel for that. Power is run directly out to the circuit breaker on tongue by the battery, These are “waterproof” breakers with red covers. The main issue I have is they have so many wires in and out of these things that the covers can’t seal. My terminals were all rusty and corroded again. Once cleaned up, side works again.
It might be beneficial for you to add a waterproof electrical box to the tongue of your trailer and place all of the circuit breakers in that box, seal the cover and eliminate the problem with water intrusion on your circuit breakers. Boxes are available at Lowe's and Home Depot as well as any hardware store.

This is one of those times when "improving the OEM design" will pay dividends for years to come. Fifth wheels almost always have those "mini-breakers" in the front compartment, protected from weather. Travel trailers, for some reason, tend to just "hang 'em on the tongue bulkhead". I've seldom seen a problem with corrosion on fifth wheels, almost always a concern on travel trailers. Protect them and it'll go "miles toward reliability".....
__________________

__________________
John



2015 F250 6.7l 4x4
2014 Cougar X Lite 27RKS
JRTJH is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2019, 06:24 AM   #22
Hoodlatch
Member
 
Join Date: Jun 2014
Location: Pittsburgh
Posts: 48
Yes I bought a box and new breakers last fall when I winterized, but haven’t found the time to install. I believe it was your recommendation on here the last time I had trouble.

I also got a box for my shunt since I purchased a Victron Battery monitor and Victron MPPT and i might just get everything mounted up this weekend.
__________________

Hoodlatch is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
slide

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by the Keystone RV Company or any of its affiliates in any way. Keystone RV® is a registered trademark of the Keystone RV Company.


All times are GMT -8. The time now is 05:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
×