RV News RVBusiness 2021 Top 10 RVs of the Year, plus 56 additional debuts and must-see units → ×
 

Go Back   Keystone RV Forums > Keystone Fleet | Keystone RV Models > Travel Trailers
Click Here to Login

Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-22-2016, 11:21 AM   #1
dingodog
Junior Member
 
dingodog's Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Location: Canada
Posts: 1
USB charging port not working in Springdale TT

I have a 2016 Springdale 270LE. The USB charging station worked for about 2 weeks, but then stopped working. There are no breakers or fuses out of order and everything else seems to be powered ok.
I unscrewed the USB plate from the wall and the wires seems connected ok, but when I use a circuit tester, there does not seem to be any power coming through the wires. Any one know where these wires originate or what to look for?
Thanks.
__________________

dingodog is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2016, 01:55 PM   #2
14george
Senior Member
 
14george's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Location: West Virginia
Posts: 1,268
I would recheck the fuses in your breaker panel with a Oem meager. And welcome to the fourm.
__________________

__________________
Navy 1980-1984
14george is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2018, 07:18 AM   #3
Thbrtmn
Junior Member
 
Join Date: May 2018
Location: Payson
Posts: 7
Same thing 2016 raptor

Got the same thing going on in my 2016 Raptor. Worked fin till last week. Haven't checked the12v side yet but the USBs dont charge. Looking at other forums and apparently other models (the oval shaped outlets) of this Charging Center are notorious for failure of the USB ports. Mine isn't the oval but seems like the same thing. Anyone else find a fix for this other than just replacing it?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	20180723_091948.jpg
Views:	65
Size:	314.3 KB
ID:	17584  
Thbrtmn is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2018, 08:47 AM   #4
SteveC7010
Senior Member
 
SteveC7010's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Northville NY in the Adirondacks
Posts: 2,128
Quote:
Originally Posted by Thbrtmn View Post
Got the same thing going on in my 2016 Raptor. Worked fin till last week. Haven't checked the12v side yet but the USBs dont charge. Looking at other forums and apparently other models (the oval shaped outlets) of this Charging Center are notorious for failure of the USB ports. Mine isn't the oval but seems like the same thing. Anyone else find a fix for this other than just replacing it?


If you have good +12vdc at the USB terminal on the back side but they're not adequately charging your phone, etc. it's probably a cheapie USB unit. The best one out there is the Blue Sea brand, part #1016 (black) or #1016200 (white.) Anything else is a knockoff. They sell for $20 each, available on EBay now with free shipping. It is a very easy swap.
__________________

'11 Cougar 326MKS loaded with mods
'12 Ford F250 SuperCab 6.7 PowerStroke Diesel
Amateur Radio: KD2IAT (146.520) GMRS: WQPG808 (462.675 TPL 141.3)
SteveC7010 is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2018, 09:19 AM   #5
Thbrtmn
Junior Member
 
Join Date: May 2018
Location: Payson
Posts: 7
Thanks Steve I will look into it. I assume the round part pops out of the plate so they can be moved around. I haven't popped mine out yet to see the mechanics of it.
Thbrtmn is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2018, 09:22 AM   #6
SteveC7010
Senior Member
 
SteveC7010's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Northville NY in the Adirondacks
Posts: 2,128
Quote:
Originally Posted by Thbrtmn View Post
Thanks Steve I will look into it. I assume the round part pops out of the plate so they can be moved around. I haven't popped mine out yet to see the mechanics of it.


Probably a nut on the back side. The whole unit should come out first.
__________________

'11 Cougar 326MKS loaded with mods
'12 Ford F250 SuperCab 6.7 PowerStroke Diesel
Amateur Radio: KD2IAT (146.520) GMRS: WQPG808 (462.675 TPL 141.3)
SteveC7010 is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2018, 10:38 AM   #7
Dwood95503
Junior Member
 
Join Date: Feb 2018
Location: Eureka
Posts: 13
I had same problem. Found replacement in a boating parts store. Easily replaced it. I had tried to charge my portable charger. I think it drew too much juice. Now I only use it to charge my phone.
Dwood95503 is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2018, 08:01 PM   #8
KSH
Senior Member
 
Join Date: Jun 2015
Location: LA
Posts: 459
I had the same issue. I emailed the company that makes them and they sent me a new one no questions asked.
__________________

KSH is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by the Keystone RV Company or any of its affiliates in any way. Keystone RVģ is a registered trademark of the Keystone RV Company.


All times are GMT -8. The time now is 02:45 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
×