RV News RVBusiness 2021 Top 10 RVs of the Year, plus 56 additional debuts and must-see units → ×
 

Go Back   Keystone RV Forums > Keystone Fleet | Keystone RV Models > Travel Trailers
Click Here to Login

Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-14-2015, 07:08 AM   #1
stweed
Junior Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: Lamoine, Me
Posts: 2
OTA signal booster not working

Ok this is a little odd. I have Laredo 274RB travel trailer. I am having an intermittent problem with the OTA antenna signal booster. When I pulled into the camp site this week I set everything up and ran a channel scan and the digital channels programed in no problem. Later that day I turned on the TV and none of the channel would come in, I tried reprogramming, moving the antenna, nothing. Oh well I thought I'm not really here to watch TV anyway. So this morning I figure I would try it again, sure enough the channels showed up again. Great!, I thought, I can watch the news while I eat breakfast. So I sit down at the table and turn the light on over the table and TV picture freezes and I get a no signal message on the TV. SONUVA! well, I think, I'll look at it after breakfast so I finish breakfast, clean up, turn off the table light and boom the TV starts working again. HMMM I turned the light back on TV stops light off TV works. I tried it with all the lights in the trailer and found that if I turn on any of the LED lights the TV stops working but the incandescent lights ( I have a mix of both) don't affect it. I can't imagine its a power draw issue since the LEDs draw less power than the incandescents . Everything (I think) is on the 12 volt side of the system so it shouldn't be an inverter thing. The only thing I can think of is the transformer(s) for the LEDs are causing interference with he OTA signal booster. It's not a huge deal now that I know what the problem is I just won't turn on any of the LED lights when I want watch TV, but it's a weird one. I guess the moral of the story is if your having TV reception trouble try turn off your LED lights? LOL
__________________

stweed is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2015, 07:30 AM   #2
hankpage
Site Team
 
hankpage's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Venice
Posts: 5,136
This is a wild guess but ... if it were me, I would pull the faceplate off the booster and check the polarity of the wiring to it with the light on and off especially to ground. The dc only diodes in the lamps may be causing the power to the booster to be lost. ....... That's all I can think of.
__________________

__________________
Hank & Lynn
2007 Cougar 290RKS, E-Z Flex, 16" XPS RIBs ( SOLD .. Gonna miss her ... looking for new 5r)
2004.5 Dodge 2500 QC, LB, 5.9HO, WestTach gauges, Ride-Rite
hankpage is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2015, 08:38 AM   #3
rjsurfer
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 452
Very common problem with LED's, depending on which style LED light I use my TV reception will be effected. Sometimes if I reprogram with the lights on the channels will work, program with the lights off and its a no-go.

Go figure.....

Ron
__________________
2019 Cougar 25RLS
03 Dodge 2500 Cummins
Disc brakes
700 watts solar
2000 watt inverter
rjsurfer is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2015, 08:52 AM   #4
stweed
Junior Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: Lamoine, Me
Posts: 2
Yeah, go figure. Oh well it's not the end of the world but it sure threw me for a loop. I figured it was worth a forum post. I never would thought to solve a TV reception problem by turning off the lights LOL
stweed is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2015, 07:12 PM   #5
Ken / Claudia
Senior Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: Fruitland
Posts: 2,977
I have had LEDs and not. I get TV channels in mornings and not later, than around dark again. I have had same type of TV performance at the coast in the house where there are no LEDS. I found it is the weather, position of sun, high winds and rain etc. The signals from HD seen to be more prone to weather conditions causing problems than before.
__________________
2013 24RKSWE (27ft TT) Cougar 1/2 ton series
2013 Ford F350 4x4 CC 6.7 engine, 8 ft bed 3.55 rear end lariat package
Retired from Oregon State Police in 2011 than worked another 9.5 years as a small town traffic cop:
As of 05-2020, I am all done with 39 years total police work. No more uniforms for me.
Ken / Claudia is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2015, 11:47 PM   #6
B&T
Senior Member
 
B&T's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Here
Posts: 313
Not a wierd problem. Leds using cheap switching power supplies emitting RFI are quite common.
__________________
2012 Passport GT 3100RK
Previous Campers:
2010 Trailmanor 2720SL
2003 R-Vision Traillite
B&T is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2015, 08:37 AM   #7
ChuckS
Senior Member
 
ChuckS's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: Mountain Home, Idaho
Posts: 1,556
Yep. See the same thing in our 2014 Alpine when any LED lite turned on


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________


2007 GMC Classic club cab 4x4 Duramax LBZ
2014 Alpine 3010 RE. 34 foot fifth wheel
ChuckS is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2015, 07:32 AM   #8
RavensFan24
Member
 
Join Date: Jun 2015
Location: Hudson, FL
Posts: 41
Quote:
Originally Posted by Ken / Claudia View Post
I have had LEDs and not. I get TV channels in mornings and not later, than around dark again. I have had same type of TV performance at the coast in the house where there are no LEDS. I found it is the weather, position of sun, high winds and rain etc. The signals from HD seen to be more prone to weather conditions causing problems than before.
I would agree that it's more weather based. We have the same issue in our Premier. The radio and the TV will not get a signal if its too cloudy out sometimes.

Granted I haven't tested the LED on vs off to see if that makes a difference. Our old Springdale never had an issue with the digital channels. May be they make them crappier now to push you towards buying a dish.
__________________

__________________
2015 Keystone Bullet Premier 30RIPR & 2010 Chevy Tahoe LT Z71

https://forums.goodsamclub.com/Share...205_164040.jpg
RavensFan24 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by the Keystone RV Company or any of its affiliates in any way. Keystone RVģ is a registered trademark of the Keystone RV Company.


All times are GMT -8. The time now is 11:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
×