Journey with Confidence RV GPS App RV Trip Planner RV LIFE Campground Reviews RV Maintenance Take a Speed Test Free 7 Day Trial ×
 

Go Back   Keystone RV Forums > Welcome to KeystoneForums.com! > New Member Check in!
Click Here to Login

Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-14-2014, 11:48 AM   #1
Steveracer
Guest
 
Posts: n/a
new to forum from pa

2010 RAPTOR Velocity RP361LEV Toy Hauler
2005 Ford F-350 Superduty 6.0L Turbo Deisel Western Hauler with Firestone airbags, EGR Delete, coolant filter, 4" exhaust from turbo back, aluminum radiator and silicone hoses and a B&W Champion Fifth Wheel Hitch
We just bought the camper used last year, dealer did not provide any manuals, fireplace still does not work properly (gives flame but no heat), decals on exterior are all cracked bad, we are disappointed about this. Inside of camper looks like new. This is our second Keystone Unit, we had good luck with our first one which was a 2002 Springdale 277RK fifth wheel.

Click image for larger version

Name:	10-27-13 (2).jpg
Views:	119
Size:	91.4 KB
ID:	7029
  Reply With Quote
Old 09-14-2014, 12:22 PM   #2
PARAPTOR
Site Team | Emeritus
 
PARAPTOR's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: Western PA
Posts: 2,732
Smile

to the Forum From Western PA

Congrats on your Raptor Enjoy

Do not think Raptors had fireplaces installed in 2010, unit may have been installed by previous owner. I assume electric, I would check wiring and protection devices.

Happy Camping and Be Safe
__________________
2013 RAPTOR 300MP w/Rear Patio Deck NO Folding Side Ladder
2013 Silverado 3500HD LTZ CC LB 4X4 DRW
Duramax 6.6L Turbo Diesel; Allison Trans
Reese 20K; Carlisle Radial Trail RH/HD; TPMS (12 Tires)

Veteran


PSU (GO LIONS)
PARAPTOR is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2014, 01:20 PM   #3
Steveracer
Guest
 
Posts: n/a
Thank you
yes fireplace is electric, and factory installed on the 361lev velocity models 2010. fireplace will turn on and starts to heat up but then stops blowing hot air there must be a limit switch that is turning off heat element.The light bulb for the flame works fine and looks nice and will stay on for hours (used as a night light for kids) ! I had thermostat knob turned to high setting on unit, and after heat element turns off, i can switch unit off and turn back on in a couple of seconds and it will do the same thing over again, will only blow heat for about a minute if lucky. I will have to pull unit out and check wiring and safety switch.
  Reply With Quote
Old 09-14-2014, 04:25 PM   #4
JRTJH
Site Team
 
JRTJH's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Gaylord
Posts: 26,097
Steveracer,

I think your fireplace has a two position heat switch. You say that when you turn it to high, it runs a few minutes then shuts off. If you turn the heat switch to low, does it also turn off after a few minutes?

My guess is that your high temp limit switch is causing the heater to shut off when it "overheats". It could be a bad temp limit switch, a problem with air flow or a blocked air intake on the fireplace. If you're still under warranty, I'd get it looked at if you can't find the problem easily.
__________________
John



2015 F250 6.7l 4x4
2014 Cougar X Lite 27RKS
JRTJH is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2014, 06:53 PM   #5
bsmith0404
Senior Member
 
bsmith0404's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: Las Cruces
Posts: 4,665
Sounds like a nice set up. Decals are probably one of the biggest complaints that people have as far a stage appearance items go. Montanas seem to have the most complaints for fading, others have cracking, and then there I ab the edge peeling. My last Jayco had problems with bubbles, they just appeared one day. Had about 20 half dollar sized bubbles all around it. Then a few more appeared, it was strange. My new Alpine has the full body paint so I don't have to worry about the decals anymore, just scratches and nicks. It's never ending and almost a losing battle trying to keep an rv looking good.
__________________

Brent
2013 Alpine 3500RE
2019 Silverado 2500HD Duramax
U.S. Air Force Retired (25 yrs)
bsmith0404 is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2014, 05:33 AM   #6
Steveracer
Guest
 
Posts: n/a
John
I will try turning heat setting down and see
What happens. I also was thinking maybe airflow could
Be a problem like dust or dirt in element. Thank you
  Reply With Quote
Old 09-15-2014, 05:46 AM   #7
Steveracer
Guest
 
Posts: n/a
Brent

Thank you! My wife and I are thinking of just removing
Decals, or looking for replacment decals. We did send pic of unit to
Keystone, but could not help us as we are 2nd owners, and factory
warranty expired.
  Reply With Quote
Old 09-23-2014, 07:12 AM   #8
crash
Senior Member
 
crash's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Prince George Va
Posts: 1,300
to the forum from the Mid Atlantic
__________________
2008 F350 chipped and bagged 6.4 power stroke crew cab 4x4.2013 384pk Raptor (Gravy Train) 2006 Fatboy w/18inch ape hangers,2006 883c sporty,Army wife Kim,Cocoa (The Boarder Collie) and Rebel (The English Bulldog) (THE RICH RAGE WAR,BUT ITS THE POOR THAT DIE)
crash is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
f-350, ford, raptor, toy hauler

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by the Keystone RV Company or any of its affiliates in any way. Keystone RVģ is a registered trademark of the Keystone RV Company.


All times are GMT -8. The time now is 09:26 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions, Inc.