Free 7 Day Trial RV GPS App RV Trip Planner Campground Reviews RV Maintenance Free 7 Day Trial ×
 

Go Back   Keystone RV Forums > Keystone Tech Forums > General RV Issues
Click Here to Login

Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-10-2021, 11:46 AM   #1
knepco
Junior Member
 
Join Date: Oct 2021
Location: Litchfield
Posts: 6
keytv controller

Hi, new 5th wheel. Found stereo doesn't have any sound at all. Checked the keytv multisource controller to find the FM doesn't have a hookup for it. Any suggestions? Thanks.
knepco is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2021, 12:18 PM   #2
Javi
Senior Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: Waco, Tx
Posts: 5,038
Stereo isn't connected through the KeyTv

It is controlled through the radio/dvd

Could be anything from the speaker selection button not pushed to a loose wire
Javi is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2021, 01:32 PM   #3
sourdough
Site Team
 
Join Date: Feb 2014
Location: W. Texas
Posts: 13,245
If you post the trailer model and year and specific information about the stereo it's much easier to answer questions; they all operate differently.

The receiver does more than FM. Does nothing at all come through it or just FM? Do you have power to it? Did it work on your PDI?

And, welcome to the forum!
__________________
Danny & Susan wife of 54 years
2019 Ram 3500 Laramie CC SB 6.4 4x4 4.10
2020 Montana High Country 331RL
sourdough is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2021, 04:29 AM   #4
knepco
Junior Member
 
Join Date: Oct 2021
Location: Litchfield
Posts: 6
keytv controller

Hi, I have a 2022 keystone avalanche 390ds. It has the JMW92A stereo.
It powers on, but nothing else. No sound thru speakers, not even static.
There is an antenna hookup plugged into the back, but the wires are bundled together and not connected to anything. Thanks.
knepco is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2021, 05:16 AM   #5
Javi
Senior Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: Waco, Tx
Posts: 5,038
Quote:
Originally Posted by knepco View Post
Hi, I have a 2022 keystone avalanche 390ds. It has the JMW92A stereo.
It powers on, but nothing else. No sound thru speakers, not even static.
There is an antenna hookup plugged into the back, but the wires are bundled together and not connected to anything. Thanks.
Do you have the manual for the Jensen, IF NOT.. here... https://asasupportdocs.blob.core.win...r_s_manual.pdf
Javi is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2021, 06:11 AM   #6
knepco
Junior Member
 
Join Date: Oct 2021
Location: Litchfield
Posts: 6
Quote:
Originally Posted by Javi View Post
Do you have the manual for the Jensen, IF NOT.. here... https://asasupportdocs.blob.core.win...r_s_manual.pdf
I do have the manual.
knepco is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2021, 06:41 AM   #7
Javi
Senior Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: Waco, Tx
Posts: 5,038
Quote:
Originally Posted by knepco View Post
I do have the manual.
The installation manual will tell you how to hook it up to the TV and stereo so the aux speakers work.. see page 5 and 6
Javi is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2021, 11:50 AM   #8
knepco
Junior Member
 
Join Date: Oct 2021
Location: Litchfield
Posts: 6
stereo came hooked up. I pulled the unit out and I had sound from speakers. checked all the wiring and went to put it back in cabinet, no sound again. Unwound the antenna plug in and routed it up thru the cutout for the tv connections. Got 2 exposed wires hanging
on my cabinet pull above the tv. Stereo works now. I just don't like those wires hanging. I had just run the wires behind the tv, but sound came in better with them being above tv. Any other suggestions? Thanks.
knepco is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2021, 12:22 PM   #9
flybouy
Site Team
 
Join Date: Oct 2011
Location: Joppa, MD
Posts: 7,989
Quote:
Originally Posted by knepco View Post
stereo came hooked up. I pulled the unit out and I had sound from speakers. checked all the wiring and went to put it back in cabinet, no sound again. Unwound the antenna plug in and routed it up thru the cutout for the tv connections. Got 2 exposed wires hanging
on my cabinet pull above the tv. Stereo works now. I just don't like those wires hanging. I had just run the wires behind the tv, but sound came in better with them being above tv. Any other suggestions? Thanks.
Your initial post was interpreted as the stereo not working. From this post I understand the issue to be the unit was not pulling in a station and is otherwise working properly now that you have relocated the antenna wire. Is this correct?
__________________
Marshall
2012 Laredo 303 TG
2010 F250 LT Super Cab, long bed, 4X4, 6.4 Turbo Diesel
flybouy is online now   Reply With Quote
Old 10-11-2021, 12:40 PM   #10
knepco
Junior Member
 
Join Date: Oct 2021
Location: Litchfield
Posts: 6
Quote:
Originally Posted by flybouy View Post
Your initial post was interpreted as the stereo not working. From this post I understand the issue to be the unit was not pulling in a station and is otherwise working properly now that you have relocated the antenna wire. Is this correct?
I interpreted the no sound as the unit would power on, but nothing else. So,
yes, that would be correct. Thank you.
knepco is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2021, 12:47 PM   #11
Javi
Senior Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: Waco, Tx
Posts: 5,038
Quote:
Originally Posted by knepco View Post
I interpreted the no sound as the unit would power on, but nothing else. So,
yes, that would be correct. Thank you.
So, the radio wasn't receiving a signal.

For <$20 you can buy a little antenna and mount it behind the TV
Javi is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2021, 01:04 PM   #12
sourdough
Site Team
 
Join Date: Feb 2014
Location: W. Texas
Posts: 13,245
Quote:
Originally Posted by knepco View Post
I interpreted the no sound as the unit would power on, but nothing else. So,
yes, that would be correct. Thank you.

The sources of sound thru the receiver can come from multiple sources, not just FM. You need to read through the manual to see how it operates. You select the source, make sure the source is on and you will get sound. AM, FM, TV, DVD, Aux/HDMI; however you wire it up.
__________________
Danny & Susan wife of 54 years
2019 Ram 3500 Laramie CC SB 6.4 4x4 4.10
2020 Montana High Country 331RL
sourdough is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2021, 01:38 PM   #13
flybouy
Site Team
 
Join Date: Oct 2011
Location: Joppa, MD
Posts: 7,989
Quote:
Originally Posted by knepco View Post
I interpreted the no sound as the unit would power on, but nothing else. So,
yes, that would be correct. Thank you.
As Javi stated, you can get a decent FM antenna for a small investment. I installed an amplified antenna on our radio years ago. Our radio has a switched 12v dc output on the radio that's intended for powering up an external amplifier. I connected that to the amplified antenna so it is only on when the radio is on. It works very well for our needs which is mainly noise to mask outside noise for the dog when we leave him in the camper alone.
__________________
Marshall
2012 Laredo 303 TG
2010 F250 LT Super Cab, long bed, 4X4, 6.4 Turbo Diesel
flybouy is online now   Reply With Quote
Old 10-11-2021, 03:32 PM   #14
knepco
Junior Member
 
Join Date: Oct 2021
Location: Litchfield
Posts: 6
Quote:
Originally Posted by Javi View Post
So, the radio wasn't receiving a signal.

For <$20 you can buy a little antenna and mount it behind the TV
That's what I intend on doing. Thank you so much for your help.
knepco is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by the Keystone RV Company or any of its affiliates in any way. Keystone RVģ is a registered trademark of the Keystone RV Company.


All times are GMT -8. The time now is 09:12 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.