Go Back   Keystone RV Forums > Keystone RV Customer Comments > Keystone RV Service & Warranty Issues
Click Here to Login

Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-12-2019, 01:28 AM   #71
Fishsizzle
Senior Member
 
Fishsizzle's Avatar
 
Join Date: May 2018
Location: Oregon
Posts: 391
Quote:
Originally Posted by Ken / Claudia View Post
Interesting post, sorry for your problems. I pulled a friends TT toy hauler a 30 footer around 12,000 lbs according to the owner 3 years ago and noted the brake controller was flashing NO connection. After a long time and 70 miles the owner found the break away was fried. It had a wire shorted out on the frame. Cost for a new 1 was 15 bucks. Sounds like if yours was fried the brakes never locked. I knew his did not lock up as I pulled it up a 6% grade on the I-84 at the cabbage hill at 65 to 50 mph at the top. Than on to another 50 miles before we got stopped in a town and had figured out why no brakes where working.
Yeah its been interesting for sure. Brakes have always worked fine, and still do. I have wiring to re-route now, poor job on their part IMO.

Wife is just happy to have it back and ready for a coast trip in May.
__________________

__________________
2017 Alpine 3661FL

Temporary Truck
Fishsizzle is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2019, 11:50 PM   #72
John&Genny
Senior Member
 
Join Date: Mar 2017
Location: Colbert
Posts: 148
I’m pretty sure the Alpine 3661 has hydraulic slides, and the clicking noise you are hearing is very likely the solenoid for the hydraulic motor as it tries to engage, but a low voltage is causing it to have issues. I know my Avalanche has had similar issues when I let the battery get too low. The cure? CHARGE YOUR RV BATTERIES and make sure you have a good set of batteries.
__________________

__________________
2017 Avalanche 320RS 5'er
2008 Duramax 2500HD Diesel
Andersen Ultimate 5th Wheel hitch
John&Genny is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2019, 02:25 PM   #73
Fishsizzle
Senior Member
 
Fishsizzle's Avatar
 
Join Date: May 2018
Location: Oregon
Posts: 391
Quote:
Originally Posted by John&Genny View Post
Im pretty sure the Alpine 3661 has hydraulic slides, and the clicking noise you are hearing is very likely the solenoid for the hydraulic motor as it tries to engage, but a low voltage is causing it to have issues. I know my Avalanche has had similar issues when I let the battery get too low. The cure? CHARGE YOUR RV BATTERIES and make sure you have a good set of batteries.
You are correct the 2 middle slides are hydro. Batteries are fully charged, but as brought out earlier, they might not be in the best shape after spending time with no charging at dealer, Ill need to have them tested.
__________________

Fishsizzle is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
alpine

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by the Keystone RV Company or any of its affiliates in any way. Keystone RV is a registered trademark of the Keystone RV Company.


All times are GMT -8. The time now is 05:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.